Afbeelding
Politieteam Weerijs

16-jarige Bredanaar mept met bierfles

Politie

CENTRUM - Een 16-jarige jongen uit Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij in een café tijdens een ruzie een 16-jarige jongen uit Wagenberg met een bierflesje op het hoofd zou hebben geslagen. De jongen werd omstreeks 01.20 uur op de Schoolstraat aangehouden.

Het slachtoffer verklaarde dat hij ruzie kreeg in het café toen hij van een andere stapper een bodycheck kreeg. Hij duwde de knul weg en kreeg toen een vuistslag op zijn gezicht. Hij sloeg terug, waarna er een glas bier in zijn richting werd gegooid. Vervolgens pakte de jongen die hem ook die bodycheck had gegeven een flesje bier en sloeg hem daarmee tegen het voorhoofd. Hij werd door de portier naar buiten geleid. Daar zag hij dat de knul die hem met de bierfles had geslagen door een biker van de politie werd aangehouden. De aangever klaagde over hoofdpijn, ook had hij een sneetje bij zijn haargrens.

De verdachte verklaarde dat er geduwd en getrokken was en dat hij nadat hij geslagen was ook had terug geslagen. Hij ontkende echter met een flesje bier te hebben geslagen.

Een 21-jarige man uit Sprang-Capelle werd vannacht omstreeks 04.00 uur ook in het uitgaanscentrum aangehouden. Hij gaf op de Havermarkt zonder enige aanleiding een 24-jarige man uit Rilland twee vuistslagen in het gezicht. Het slachtoffer liep een kapotte lip op. De horeca agenten hebben de verdachte op heterdaad aangehouden