de Belcrumweg sluit sinds dinsdagmrogen 17 december aan op de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug. foto Wijnand Nijs
de Belcrumweg sluit sinds dinsdagmrogen 17 december aan op de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug. foto Wijnand Nijs

Puzzeltocht rond Singels stukje eenvoudiger

Algemeen

BREDA - Met het aansluiten van de Belcrumweg op de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug is de puzzeltocht rond de Bredase singels weer een stukje eenvoudiger geworden.

Sinds dinsdagmorgen zes uur kan verkeer vanuit de Belcrum weer onder het spoor door over de Belcrumweg naar het centrum. Waar tot het weekend dan verplicht linksaf geslagen moest worden richting Academiesingel, daar kan nu ook zonder boeterisico weer de weg richting Tramsingel gekozen worden. Afgelopen zaterdagavond werd tweerichtingverkeer over de nieuwe brug al mogelijk.

Het maakt de puzzeltocht rond de Singels eenvoudiger. Het verkeer dat van en naar de Belcrum gaat hoeft hierdoor ook minder omwegen te maken. Op de Singels is alleen de Delpratsingel nog tot in januari gesloten.

Naast de nieuwe brug, die nog afgewerkt moet worden, zijn de bouwers de komende drie maanden nog bezig met het verwijderen van het tweede deel van de oude Trambrug. Volgens planning moet dat werk half april klaar zijn, waarna op Koningsdag de nieuwe brug ook echt naar de koning genoemd wordt.