Ulvenhout veranderde zondagmiddag even in een grote golfbaan. foto Erik Eggens
Ulvenhout veranderde zondagmiddag even in een grote golfbaan. foto Erik Eggens

Stichting wordt baas over Pekhoeve

Algemeen

ULVENHOUT - De Pekhoeve in Ulvenhout krijgt weer een bestemming. Stichting Boerderij de Pekhoeve gaat de boerderij exploiteren en opknappen. Daarvoor ondertekenden wethouder Saskia Boelema en de stichting Boerderij woensdag om 10.00 uur een intentieovereenkomst.

De stichting krijgt de boerderij De Pekhoeve in erfpacht, waarmee de stichting zich verplicht om de boerderij te restaureren en daarna te gaan exploiteren voor maatschappelijke doeleinden. De stichting heeft inmiddels al een huurder gevonden die het staldeel van het pand na restauratie gaat huren. Het betreft een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, Boeffies & (B)engeltjes. In het woonhuis komen drie dorpskamers voor activiteiten en bijeenkomsten van dorpsbewoners.

De uitgifte in erfpacht zal in de eerste helft van 2014 plaatsvinden. De stichting heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd in verband met de renovatie en verwacht de renovatie medio 2014 gereed te kunnen hebben.

Het pand is in eigendom van de gemeente maar heeft op dit moment geen bestemming en is dringend aan renovatie toe. Op dit moment wordt de boerderij tijdelijk bewoond. De gemeente betaalt nu het onderhoud en de andere eigenaarslasten. Na de uitgifte in erfpacht komen deze kosten voor rekening van de stichting.

”Na anderhalf jaar voorbereiding komen we op een punt dat het herstel van de Boerderij tastbaar en zichtbaar wordt”, stelt voorzitter van de Stichting, John Vester. “Vanaf nu kunnen we het echter niet meer alleen en is het een mooie gelegenheid de Ulvenhouters om hulp te gaan vragen in de vorm van handen, geld en materialen. Op deze wijze kunnen we het behoud van de Boerderij veilig stellen en bouwen we samen aan versterking van het Sociaal Cultureel Hart de Pekhoeve tot een plek voor iedereen.”