Afbeelding

Proef met ophalen plastic afval in dorpen

Algemeen

BREDA - Breda start in januari een proef om plastic afval huis aan huis in te zamelen. De proef begint in Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen, met uitzondering van het buitengebied. Als dit een succes wordt, zal het plastic afval in meerdere wijken huis aan huis ingezameld worden. Het doel is om zoveel mogelijk afval gescheiden in te zamelen.

”Heel veel plastic verdwijnt nu nog bij het restafval en dus in de verbrandingsoven. Dat is zonde, omdat plastic heel goed hergebruikt kan worden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens goedkoper", aldus wethouder Selçuk Akinci. "Dus hoe meer we scheiden, hoe lager de afvalstoffenheffing."

Inwoners van Breda moesten tot nu toe zelf op pad met hun plasticafval naar een van de oranje bakken of bij het milieustation. Door vanaf nu huis aan huis op te gaan halen, wil Breda het nog makkelijker maken om plastic afval gescheiden aan te bieden.

De inwoners van Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen ontvangen de komende week speciale zakken waar het plastic afval in verzameld kan worden. De gemeente haalt dit afval eens in de twee weken huis aan huis op. De bewoners ontvangen samen met de zakken een brief waarin de dag staat vermeld dat het plastic afval bij hen wordt opgehaald. De zakken kunnen op dezelfde plek aangeboden worden als de duo- en papiercontainer. Het afval kan ook gedeponeerd worden in de oranje containers voor plastic verpakkingen of bij het milieustation gebracht worden.