Ontmoetingscentrum De Vlieren: hart van het Huis van de Heuvel. foto Wijnand Nijs
Ontmoetingscentrum De Vlieren: hart van het Huis van de Heuvel. foto Wijnand Nijs

Breda met Heuvel in gesprek over leefbaarheid

Algemeen

HEUVEL - Vijf gesprekken gaat de gemeente Breda aan met de bewoners van de Heuvel. De gesprekken gaan over leefbaarheid, leefklimaat en woonomgeving. het is de bedoeling dat hierover afspraken gemaakt worden die terechtkomen in het wijkplan. De bijeenkomsten vinden plaats in januari 2014.

“We willen graag weten waar inwoners en organisaties in Heuvel trots op zijn en wat er nog verbeterd kan worden”, aldus Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven. “We leggen dat vast in een plan om er vervolgens samen de schouders onder te zetten.”

In het plan legt de gemeente vast welke zaken aangepakt worden en door wie. Het plan wordt in het voorjaar opgesteld aan de hand van de resultaten uit de bewonersbijeenkomsten en uit gesprekken met organisaties die actief zijn in Heuvel, zo meldt de gemeente.
Breda onderzoekt bovendien samen met de wijk of er kansen liggen om jongeren aan de slag te krijgen.

Drie van de bijeenkomsten zijn in het Huis van de Heuvel, twee in het Insperium op de Kronenburgwerf 20. De aanvang is 20.00 uur. De avonden zijn op woensdag 15, 22 en 29 januari en op de dinsdagen 21 en 28 januari.