Vrijwilligster Vicky Nuijten aan het werk bij de Voedselbank. foto Voedselbank
Vrijwilligster Vicky Nuijten aan het werk bij de Voedselbank. foto Voedselbank

Drama voor voedselbank: koel/vrieswagen gestolen

Algemeen

BREDA - De Voedselbank Breda zit met de handen in het haar. Vrijdagavond is de koel/vrieswagen van de Voedselbank gestolen. En dat is: “echt heel erg rot, want we hebben juist met kerst zo'n wagen nodig", zegt Desiré van Veldhoven van de Voedselbank. De organisatie heeft de wagen hard nodig om op verschillende locaties producten op te halen.

Volgens de regels moeten bepaalde producten gekoeld vervoerd worden. Zonder bus is dat niet mogelijk. "Veel supermarkten houden eten in speciale kerstthemaverpakkingen over na de kerst. Die konden we voorheen ophalen, maar nu dus niet meer. Daardoor gaan we enorm veel mislopen. We hopen dan ook enorm dat iemand komt met tips of een oplossing voor de korte termijn. Alles is welkom. Iedereen die kan helpen; heel graag", aldus Van Veldhoven.

In 2010 werd een vergelijkbare koel/vrieswagen gestolen. "Daar balen we enorm van. Het is de tweede keer in twee jaar tijd. Toen zijn er allerlei kleine bedragen gekomen en hebben we uiteindelijk deze wagen kunnen kopen, waardoor we veel meer mogelijkheden kregen. We waren trots op dat ding. En nu is die ook weer weg."

Afgelopen vrijdag hebben medewerkers van de Voedselbank rond vijf uur de locatie aan de Koelemei 2 afgesloten. Om half een 's nachts werd opgemerkt dat de poort open stond. De vrieswagen was verdwenen. De Voedselbank heeft aangifte gedaan en hoopt dat er tips binnen komen. Daarnaast staan ze open voor alle hulp die mogelijk is tijdens de piekdagen, en daarna.

Het gaat om een witte Mercedes Sprinter 311 zonder markeringen. De bus ziet er ongeveer zo uit. Het kenteken is 9-VHP-40. Tips kunnen naar de politie of naar 076-5715458.