http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2010-11-02/vergoedingen-bredase-partijleden-omlaagfoto Erik Eggens

Maandagavond waarschijnlijk kortste raadsvergadering ooit

Politiek

BREDA - Eén motie, één amendement. Dat is waarvoor de Bredase gemeenteraad vanavond om 19.00 uur bij elkaar moet komen. Omdat de stemmen afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering precies verdeeld waren (18-18), worden de voorstellen opnieuw in stemming gebracht. Omdat de onderwerpen donderdagavond al besproken zijn, zal het waarschijnlijk de kortste gemeenteraadsvergadering ooit worden.

De motie gaat over het stoelenarrangement dat BrIM gaat treffen met NAC. Bernie van de Berg (Breda'97) wilde zorgen dat er binnen die regeling gestreefd wordt naar een groot aantal reguliere stoelen, die gebruikt kunnen worden om de burgers van Breda een avondje NAC te bieden. De stemmen gingen gelijk op. Uiteindelijk is BrIM zelf verantwoordelijk voor de regeling.

Het amendement is over een wijziging die al dan niet aangebracht moet worden in de verordening Reinigingsheffingen 2014, onderdeel van de belastingverordeningen. Deze moeten nog officieel vastgesteld worden. Ook dat zal vanavond gebeuren.

Al met al is het waarschijnlijk een historische avond en zal de koffie nog warm zijn als de vergadering sluit.