NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Nieuwe structuur NAC formeel vastgelegd

NAC

BREDA - In een gecombineerde vergadering van de Stichting Financiers NAC Breda (SFN) en het college van Aandeelhouders (CvA) is de omzetting van leningen naar aandelen formeel goedgekeurd.

Daarmee is de volgende stap gezet naar een nieuwe structuur van de club. Later deze maand moet de Stichting Cultuur nog wel goedkeuring geven aan deze stap.

Volgens NAC gebeurde deze formele omzetting tijdens een constructieve vergadering. Tijdens deze bijeenkomst werd ook vormgegeven aan een nieuwe organisatiestructuur. Het College van Aandeelhouders kent in de toekomst een andere samenstelling en de Stichting Financiers NAC zal opgeheven worden, zodra de nieuwe structuur van kracht wordt.

De Raad van Commissarissen komt daarmee te vervallen. Voorzitter André Lieshout blijft als enige lid in de Raad van Commissarissen aan om de taken waar te nemen en de directie te ondersteunen.

NAC krijgt een one-tier board, waarin zowel directie als toezichthouders plaatsnemen. In deze samenstelling wordt vanaf de aanstelling één keer per maand vergaderd om belangrijke beleidsmatige beslissingen te nemen over NAC, zo meldt de club. “Het grote voordeel van dit orgaan is dat grote beslissingen in de toekomst breed gedragen worden en besluitvorming binnen de one-tier board plaats vindt.”

NAC Breda hoopt voor 1 februari de zetels van de one-tier board, als ook de directie, definitief in te kunnen vullen.