Logo bredavandaag.nl

Afval-app nieuwe in reeks apps gemeente Breda

BREDA - Geen papieren afvalkalender dit jaar in Breda, maar een app voor je Smartphone waarmee je gewaarschuwd kunt worden wanneer je je afvalbak aan de straat moet zetten.


Breda kondigde het afschaffen van de papieren kalender al aan op de laatste editie. De stad heeft nu voor een jaar een abonnement op de landelijke app afvalwijzer. Dat kost Breda €500 per maand. “We gaan na een jaar kijken wat dit oplevert en hoe het gaat”, aldus een woordvoerder.

De app is beschikbaar voor voor smartphones en tablets met iOS, Android en Windows Phone 8. De afvalkalender kan nog wel gedownload worden via de site van de gemeente.
Een van de mogelijkheden in de app is het instellen van een waarschuwing als de container buiten gezet kan worden. In de loop van 2014 wordt het ook mogelijk om via de app te zien waar alle ondergrondse containers voor glas, textiel en kunststof staan.

Deelname aan de Afvalwijzer is niet de eerste app. Breda ontwikkelde wel zelf de Positieve Drive App, waarmee goed verkeersgedrag beloond kan worden. Ook is de stad aanwezig in UAR, Urban Augmented Reality, waarin monumenten en architectuur vermeld staan. Meldingen van misstanden in de openbare ruimten kunnen al langer gemeld worden via de app buiten beter. Ook droeg de gemeente bij aan de ontwikkeling van de Breda City App.

Mochten zich in de toekomst kansen voordoen, dan sluit de stad aan bij landelijke apps. Overigens lanceert Breda deze week nog een app. Donderdag presenteert wethouder Arbouw een app waarmee braakliggende terreinen inzichtelijk gemaakt worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief