NAC verliest met 1-3 van Feyenoord. foto Peter Visser
NAC verliest met 1-3 van Feyenoord. foto Peter Visser

Graeme Rutjes nieuwe technisch directeur NAC

NAC

STEENAKKER - NAC stelt per 1 februari Graeme Rutjes aan als technisch Directeur. Rutjes wordt daarmee de opvolger van Jeffrey van As, die donderdag zijn conclusie trok.

NAC meldt dat het op hoofdlijnen een akkoord bereikt de oud-international. Rutjes tekent in Breda een contract voor twee jaar en vijf maanden met de optie voor nog een jaar.

Rutjes speelde als voetballer bij Excelsior Rotterdam, KV Mechelen en Anderlecht. In zijn tijd bij Excelsioir studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Rutjes won met KV Mechelen in 1988 de Europacup II. Met Anderlecht werd hij vier keer landskampioen en een keer bekerwinnaar. Rutjes kwam 13 keer uit voor het Nederlands elftal en maakte het WK in 1990 in Italiƫ mee.

Rutte is eigenaar van een Golfbaan in Zeeland en was sinds 2011 Commissaris bij dFeyenoord, waar hij verantwoordelijk was voor Technische Zaken. Bij Feyenoord zat hij in het financiƫle audit committee. Die functies bij Feyenoord legt hij neer. Hij heeft vorig jaar bij de Goese Golf een nieuwe directeur aangesteld, waardoor hij vrij is om de uitdaging bij NAC aan te gaan.

Rutjes wordt samen met trainer Nebojsa Gudelj en Marino Pusic verantwoordelijk voor het technische beleid van de club. Verder werkt hij intensief samen met Geert Brusselers aan de verdere integratie van de jeugdopleiding van NAC.