NAC wint met 2-1 van PSV. foto Peter Visser
NAC wint met 2-1 van PSV. foto Peter Visser

Rutjes: Werken met strakke begrotingsdiscipline

NAC

BREDA - Graeme Rutjes weet waar hij aan begint bij NAC. Vanaf 1 februari is hij technisch directeur bij NAC. “Het raamwerk blijven de financiële mogelijkheden”, vertelt Rutjes. “Daar moet je het mee doen, dat geeft ook invulling aan wat mogelijk is. Er is een strakke begrotingsdiscipline en daar moet je je aan houden.”

Ook al moet zijn contract nog op papier komen, naar alle waarschijnlijkheid begint Rutjes komende week al voorzichtig aan zijn nieuwe uitdaging. “Vanavond heb ik een belafspraak met Goetzee, zondag als hij terug is maken we waarschijnlijk al werkafspraken.”

Voor de oud-international is werken met een strak budget niets nieuws. De afgelopen jaren zat hij in de Raad van Commissarissen bij Feyenoord als verantwoordelijke voor technische zaken. Daar was hij adviseur van Martin van Geel. “Het is werken met transfervrije jongens, dat was bij Feyenoord niet anders. Dat hoort ook bij een club als NAC. Je moet niet hoger willen springen dan je polsstok hoog is.”

Net als bij Feyenoord moet ook bij NAC de jeugd de weg naar het eerste weten te vinden. “Het komt aan op een goede samenwerking met de technische staf, met Gudelj en Bosic en met hoofd opleidingen Brusselers.”

Rutjes ziet in zijn nieuwe functie een uitdaging. “Bij Feyenoord was mijn rol meer toezichthoudend, hier word ik uitvoerend.” De nieuwe TD laat blijken dat hij het voetbal altijd intensief heeft gevolgd. Ook NAC. “Als je naar de eerste seizoenshelft kijkt, dan zie je dat NAC knappe punten heeft behaald tegen PSV, maar dure punten laat liggen tegen Groningen na een 2-0-voorsprong. Daar had je er drie, maar het werd er een.”

De nieuwe technisch directeur stelt hard te gaan werken. Zijn doelstelling: “NAC moet presteren naar vermogen.”