Foto Trix0r
Foto Trix0r

GroenLinks & CDA: 'Grote zorgen om vuurwerk'

Algemeen

BREDA - GroenLinks en het CDA willen van de gemeente weten of Breda eventueel bereid is om het afsteken van vuurwerk met nieuwjaar aan banden te leggen. Daarbij wordt gedacht aan het afsteken van vuurwerk door professionals of het afsteken alleen toe te staan op bepaalde locaties.

De partijen maken zich zorgen om de negatieve aspecten van vuurwerk. "Elk jaar veroorzaakt het vuurwerk rond de jaarwisseling grote (onherstelbare) lichamelijke en materiƫle schade. Deze schade kan volgens deskundigen ook psychische schade veroorzaken." Daarnaast stellen de partijen dat veel mensen zich niet aan de toegestane tijdstippen houden met het afsteken van vuurwerk.

De partijen willen nu weten wat de gemeente hierin kan doen. Zij volgen hiermee het voorbeeld van de burgemeesters van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, red.) die het kabinet verzocht hebben om meer vrijheid te krijgen in het gemeentelijk bepalen van regels omtrent vuurwerk.

CDA en GroenLinks willen nu weten wat de gemeente vindt van het initiatief van de voorgenoemde burgemeesters. Burgemeester van der Velden is geen fan van vuurwerk, zei hij al tegen BredaNu.