Bernie van den Berg.
Bernie van den Berg.

Breda’97 kiest Bernie van den Berg tot lijsttrekker

Politiek gemeenteraadsverkiezingen

BREDA - Bernie van den Berg is door de leden van Breda’97 unaniem aangewezen als lijsttrekker van Breda’97 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Van den Berg, woonachtig in Bavel, heeft drie jaar geleden het fractievoorzitterschap overgenomen van Pieter van Yperen. Samen met Dick Vuijk vormde hij de Breda’97 fractie.

Op de kandidatenlijst van Breda’97 staan verder Pauline Ruijs, Dick Vuijk, Viola de Bruijn, Frank Husson, Peter Vissers en Jos van Etten. Met Van den Berg wil de partij groeien in zetels. "De ontwikkelingen van de dorpen, maar zeker ook van de wijken in Breda zijn de voornaamste aandachtspunten voor Breda’97", aldus de partij. Het behoud van voorzieningen in dorpen en wijken is een speerpunt van de partij. "Te denken valt aan voorzieningen zoals, buurthuizen, bibliotheken en burger loketten."

Daarnaast streeft Breda’97 naar een duidelijke verbetering van het onderhoud in de stad. "De slechte staat van de wegen, fietspaden en het groen heeft inmiddels de ondergrens bereikt en zorgt voor een forse uitdaging komende jaren met bijbehorende extra kostenpost."