NAC boekt een overtuigende 5-0-zege op Go Ahead. foto Peter Visser
NAC boekt een overtuigende 5-0-zege op Go Ahead. foto Peter Visser

NAC: ‘We zullen Lurling zeker nodig hebben’

NAC

BREDA - Anthony Lurling, trainer Nebojsa Gudelj en technisch directeur Graeme Rutjes hebben volgens de laatste maandag een open en eerlijk gesprek gehad met elkaar. De drie spraken over de reactie van Lurling op de mededeling dat hij op de tribune moest plaatsnemen tegen AZ.

Rutjes geeft aan begrip te hebben voor de onvrede bij Lurling. “Hij is een sportman en liefhebber die altijd wil spelen. Zijn reactie was echter boos, waar hij teleurgesteld had moeten zijn. Op die manier benadeelt hij zijn teamgenoten, NAC, maar vooral zichzelf.”

Lurling riep nadat hij de mededeling van trainer Gudelj had gehad meteen dat hij weg wilde bij NAC. De volgende dag meldde hij zich ook af voor de reis naar Alkmaar. Wat betreft Rutjes en NAC is een vertrek niet nodig. “We krijgen een hele serie wedstrijden waarin hij een waardevolle kracht kan zijn. We zullen hem zeker nodig hebben.”

Bij NAC heeft zich nog geen club gemeld voor Lurling. “Maar er zijn altijd clubs geïnteresseerd”, weet de TD. “Als hij weg wil, ligt de bal bij hem.” En nu? De aanvaller moet volgens Rutjes aan de trainer laten zien dat hij hoort te spelen. “Hij moet, net als elke andere speler, laten zien dat de trainer niet om hem heen kan.”