De politie vond dinsdag 20 augustus amfetamine in een schuurtje bij een huis in de Kwakkelhutstraat. foto's Perry Roovers / SQ V
De politie vond dinsdag 20 augustus amfetamine in een schuurtje bij een huis in de Kwakkelhutstraat. foto's Perry Roovers / SQ V

‘Ook in Breda drugsproductie in woonwijken’

Politie

BREDA - Burgemeester Van der Velden onderschrijft de oproep van zijn collega Depla van Heerlen om extra in te zetten op bestrijding van productie van chemische drugs. Dat laat hij via zijn woordvoerder weten. Van der Velden sluit niet uit dat ook in Breda drugsproductie in woonwijken plaatsvindt.

In Heerlen werd eerder deze week een fabriek voor chemische drugs opgerold in een schuur bij een woonhuis. In Breda werd vorig jaar juni een drugslab in een kelder aan de Spitsbergenstraat opgerold. Dat was destijds niet in werking. “Je wilt niet dat dit in je stad voorkomt”, aldus de woordvoerder. “Vandaar dat hij de zorg van Depla deelt.”

Het komt niet wekelijks voor dat er drugslaboritoria in of bij woonhuizen worden aangetroffen, aldus de woordvoerder. “Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. We hebben wel steeds vaker te maken met drugsafval. En als er zo’n lab zit is dat gevaarlijk voor de omgeving.”

De woordvoerder geeft aan dat de opsporing een zaak is van de politie. Daarvoor is de Taskforce opgericht in Brabant. Die houdt zich nu vooral bezig met hennep. De woordvoerder geeft aan dat die zich ook met de chemische drugs bezig zou kunnen houden. “Het gaat ook in dit geval om georganiseerde criminaliteit.”

Depla drong bij Opstelten aan op extra inzet. Die beantwoordde dat de bestrijding van drugscriminaliteit al hoge prioriteit heeft.