De prijzen voor beste sporters van 2010 werden uitgereikt in het Chassé Theater. foto Perry Roovers
De prijzen voor beste sporters van 2010 werden uitgereikt in het Chassé Theater. foto Perry Roovers

Breda kiest weer sporters van het jaar

Sport

BREDA - Tijdens een feestelijk gala in Chassé worden 7 februari weer sporttalent, sporter, sportcoach en sportteam van het jaar gekozen. In elke categorie zijn er drie genomineerden.

Het is de 23e keer dat het sportgala wordt gehouden. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt er dit jaar geen sportevenement van het jaar gekozen. “We kwamen tot de conclusie dat we al snel bij dezelfde evenementen uitkwamen, vandaar dat we dit jaar gekozen hebben voor de categorie sportcoach”, vertelt voorzitter Cor Nagtzaam.

De nieuwe categorie blijkt een schot in de roos. “Van de 64 voordrachten die we hebben binnengekregen voor een nominatie waren de meeste aanmeldingen voor deze categorie”, vertelt de voorzitter. De voordrachten zijn met de verzamelde publicaties over de prestaties van Bredase sporters naar de vijfkoppige jury gegaan in de vorm van een ongeveer 1§50 pagina’s dik bidbook. “Die hebben voor elke categorie drie genomineerden aangewezen.”

Tijdens het gala op 7 februari zijn oud-schaatster Annemarie Thomas, voormalig chef de mission Toon Gerbrands en bobsleeër Sanne Dekker aanwezig om de prijzen uit te reiken. Het gala is gratis toegankelijk voor belangstellenden.

De genomineerden

Sportvrouw
Snowboardster Bell Berghuis, atlete Nadine Broersen en schermster Sera Palings

Sportman
Judoka Roy Meier, snookerspeler René van Rijsbergen en zaalvoetballer Oualid Saadoni

Sporttalent vrouwelijk
Zwemsters Myrthe Bakker en Lindi Verkooijen, atlete Nele van de Broek

Sporttalent mannelijk
Atleet Roy van Eekelen, Handboogschutter Teun Goossens en Zwart-Wit-hockeyer Joep de Mol.

Sporter met beperking
Rolstoelhockyer Pim Boon, atleten Uberto Druivetak en Minke Geraerts

Sportcoach
Turncoach Chantal Jorna (BredaGym), voetbalcoach Erik Koenraads (Groen Wit), Synchroonzwemcoach Lannie Oei (Synchro Breda).

Sportploeg
Groen Wit, HV United dames 1, Zwart Wit heren 1