Afbeelding

Nu ook bos bij Belcrum Beach

Algemeen

BREDA - Op initiatief van Stichting Braak! hebben ongewenste dennenbomen de afgelopen maanden een herbestemming gekregen: een strookje grond naast de Belcrum Beach is nu met de voormalige kerstbomen beplant. De bedoeling is dat deze wortel schieten en uiteindelijk gaan zorgen voor een gezellig stukje groen langs het strand.

Stichting Braak! riep begin januari kerstboomeigenaren op om hun boom te doneren. Het idee sloeg aan en anderhalve week later was de stichting al dertig bomen rijker. Hetzelfde plan werd al eerder uitgevoerd in Rotterdam, waar de eigenaren van de kerstbomen hun boom het volgende jaar weer uit kunnen graven. Bij de gedoneerde weesbomen aan de Belcrum Beach is dit niet het geval: deze hebben hier een permanente plek gekregen.

Volgens Tim van den Brug van stichting Braak! is er op het terrein nog steeds plek voor een beetje groen. Ook fruitbomen zijn welkom op het strookje grond, deze kunnen nog tot eind februari worden ingeleverd. Voor wie een boom wil planten: dat kan bij het bordje ‘gesloten’ bij de Beach of door te mailen naar info@braak.nu.