Volgens de wijkraad zijn er te veel huizen die bewoond worden door studenten of migranten. Foto Pepijn Nagtzaam
Volgens de wijkraad zijn er te veel huizen die bewoond worden door studenten of migranten. Foto Pepijn Nagtzaam

1000 extra studentenkamers in Breda

Algemeen

BREDA - Breda gaat zich de komende vier jaar richten op het realiseren van 1000 extra studentenkamers. Dat is besloten in de raadsvergadering van donderdagavond. D66, CDA en SP dienden hier een motie voor in, die door een ruime meerderheid werd gesteund.

De stad sprak eerder al de ambitie uit om zich verder te ontwikkelen als studentenstad. Daarvoor zijn wel meer studentenkamers nodig. Het aanbod is momenteel te klein voor de vraag die er is. In de aanpak die door het college van burgemeester en wethouders is opgesteld, was sprake van het realiseren van vijfhonderd studentenkamers. Die ambitie wordt nu verdubbeld.

Om de studentenhuisvestingsmogelijkheden te verruimen en kwalitatief goed en betaalbaar te maken, wordt nu een notitie opgesteld. Daarin wordt het transformeren van leegstaande panden tot studenthuisvesting een belangrijk punt. Ook wordt van het college gevraagd om de mogelijkheden te verkennen om het gebouw van de rechtbank en het belastingkantoor om te vormen tot studentenkamercomplexen.