Afbeelding

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Boschstraat

Algemeen

BREDA - Het gebied Boschstraat en Korte Boschstraat maakt nu officieel deel uit van het gebied waarin het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van toepassing is. Dat is een van de stappen in het proces voor verbetering van het ondernemers- en woonklimaat en om onveiligheid en criminaliteit aan te pakken.

In café-restaurant De Beyerd vond woensdagavond de ondertekening plaats van het convenant. Ondertekenaars zijn de vereniging Platform Boschstraat, de wijkraad Stadshart/Valkenberg, de politie, de brandweer en Gemeente Breda. Boschstraat/Korte Boschstraat is daarmee het elfde gebied in Breda waar door middel van het KVO wordt samengewerkt aan de veiligheid van winkeliers en bezoekers.

Bij het opzetten van een KVO-traject werken ondernemers, politie, brandweer, eigenaren en gemeente samen om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren. Er wordt gekeken wat de stand van zaken in het bewuste gebied is en welke maatregelen er kunnen worden genomen om die te verbeteren. In een ‘nulmeting’ wordt de beginsituatie vastgelegd, bijvoorbeeld rond criminaliteitscijfers en de staat van het publieke gebied. De meting wordt in samenwerking met de partners vastgelegd.