Logo bredavandaag.nl

WonenBreburg start onderhoud Vestingstraat

BREDA - WonenBreburg start in maart met de grote onderhoudsbeurt van 76 woningen in de Vestingstraat en Vestkant. Het onderhoud werd afgelopen zomer aangekondigd.


De huurders kunnen deze week twee modelwoningen in de Vestingstraat bezoeken om te zien wat er precies gaat gebeuren. Aannemer Huybregts Relou verwacht dat werkzaamheden voor de bouwvak klaar te zijn.

In juli 2013 zijn alle woningen onderzocht op aanwezigheid van asbest. Een standaard procedure van WonenBreburg bij groot onderhoud, dat in de Vestingstraat leidde tot onrust. Onderzoek wees uit dat de asbest in de wandplaten en ventilatiekanalen geen gevaar opleveren. Ondanks dat het voor de veiligheid van de huurders niet nodig zou zijn om de platen te verwijderen, gaat WonenBreburg dat wel doen.
WonenBreburg investeert ruim €50.000 per woning. De woningen krijgen onder meer nieuwe kozijnen en en betere isolatie van dak en gevel. Waar nodig komt een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Huurders krijgen de keuze voor centrale verwarming inclusief een HR-combiketel tegen € 70 huurverhoging per maand. En, ze betalen na het onderhoud € 9 per maand meer waarvoor we alle kozijnen voorzien van modern, isolerend HR++ glas. De woningen gaan gemiddeld van energielabel E naar B of C, afhankelijk van de keuze van de huurder voor een HR-combiketel.

Alle huurders blijven in de woning wonen tijdens het groot onderhoud. Gemiddeld is de aannemer drie weken in één woning bezig.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief