Logo bredavandaag.nl
Het Olympisch park in Sotsji. foto rapidtravelchai/flickr.com
Het Olympisch park in Sotsji. foto rapidtravelchai/flickr.com

Gevaar van reizen en werken in risicogebied

BREDA - Een vakantie naar Yemen of werken in Zimbabwe. Is dat gevaarlijk, die verre vreemde oorden? Wat is wijsheid? De Academielezing van Avans Hogeschool gaat over het reizen naar en verblijven in landen met hoge veiligheidsrisico’s.


Ook internationaal opererende bedrijven en non-gouvernementele organisaties (ngo’s) hebben met tal van dilemma’s te maken. Blijft een Nederlands bedrijf zijn winstgevende activiteiten in Syrië voortzetten of trekt het zich terug?

En dan de dreigementen geuit rond de Olympische Winterspelen. Als de door extremisten aangekondigde aanslag zich halverwege de Spelen voordoet, trekt de Nederlandse sporters-equipe zich dan terug? Of gaat die zo snel mogelijk over tot de orde van de dag? In de opleiding Integrale Veiligheid van Avans bestuderen studenten en docenten dit soort scenario’s.

Martin van Vianen is voormalig commandant van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en Global Security Manager van Royal Dutch Shell. Van Vianen, docent aan de opleiding Integrale Veiligheid van Avans Hogeschool, gaat in op bovengenoemde scenario’s en geeft duiding bij andere praktijksituaties.

De lezing vindt plaats op woensdag 19 februari bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1, Breda. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden kan via de website van Avans.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief