NAC houdt Feyenoord op 1-1, zondag 16 februari 2014. foto Peter Visser

NAC vecht zich naar punt tegen Feyenoord

BREDA - NAC heeft Feyenoord twee punten afhandig gemaakt in de strijd om het landskampioenschap. Vanuit Bredaas oogpunt is het behaalde punt na de 1-1 minstens even belangrijk. De ploeg van Gudelj blijft daardoor stabiel in de middenmoot staan.

Het was een zwaarbevochten zegen. De bezoekers kwamen door een doelpunt van Janmaat op voorsprong in de eerste helft. NAC kwam nog voor de thee op gelijke hoogte. Poepon scoorde uit een penalty de 1-1. In de tweede helft stuitte Feyenoord met regelmaat op doelman Jelle ten Rouwelaar.

De wedstrijd kreeg een tumultueus einde na het invallen van Perica. De spits, die al meerdere malen scoorde in een invalbeurt, liet nu zijn donkere kant zien. Hij stond nog maar twee minuten in het veld toen hij rood kreeg voor een overtreding. Dat was zes minuten voor tijd.

Ook na de officiƫle 90 minuten volgde nog vijf minuten billen knijpen voor het Bredase publiek. Ook die extra tijd kwam de ploeg van Gudelj goed door.