Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Campagnekoorts: Drukte op de debatagenda

Politiek

BREDA - Het wordt kiezen voor de fanatieke partijleden: dinsdag 25 februari zijn er liefst twee debatten. Het BZW-debat bij de Rabobank stond al gepland, maar ook Tientjes heeft inmiddels een debat op de agenda geplaatst.

Wellicht is het te combineren, want de debatten vinden ook bijna letterlijk naast elkaar plaats, in de Rabobank en in het Rondeel. “Veel mensen zien het niet meer zitten om te stemmen. Dat vinden wij jammer, want alleen als we allemaal stemmen, komt er een kloppende volksvertegenwoordiging”, aldus de organisatie van het Tientjesdebat.

“Vooral mensen op of onder het sociale minimum en/of mensen die uitgesloten worden hebben geen vertrouwen meer in de politiek en gaan daarom niet naar de stembus. Aan de politici de taak om deze mensen te enthousiasmeren om te gaan stemmen.”

Nu ook de kleintjes
Een dag eerder staat het tweede debat van de Gouden Cirkel op het programma. Daar onder meer aandacht voor het raadswerk, dat volgens veel raadsleden eigenlijk niet te combineren is met een fulltime baan en een gezin. “Loopt door deze ontwikkeling het democratisch proces gevaar en hoe kijken onze eigen Bredase raadsleden er naar?”, zo vraagt de organisatie zich af.

In tegenstelling tot het vorige debat, mogen nu ook de kleine partijen op het podium. Dus naast de landelijke partijen mogen ook Bernie van den Berg (Breda97), John Stubenitsky (Gemeentebelangen) , Cees van der Horst (BOB) en Yvonne de Heer-Seveke (TROTS/OPA).

Het Gouden Cirkel debat is 24 februari in de Avenue aan de Waterstraat in Breda, aanvang 20.00 uur.

Het Tientjes debat is dinsdag 25 februari vanaf 20.00 uur. Het debat duurt tot 22.00 uur.
Plaats van handeling: het Rondeel, Kloosterlaan 14

Een volledig overzicht van de debatten