Volgens Platform Boschstraat staan 20 van de 60 winkelpanden in de Boschstraat leeg. foto Erik Eggens
Volgens Platform Boschstraat staan 20 van de 60 winkelpanden in de Boschstraat leeg. foto Erik Eggens

Campagnekoorts: Winkeliers vs politiek

Politiek

GINNEKEN - 19 maart kiest Breda een nieuwe gemeenteraad. Tot die tijd gaan de lokale politici met elkaar verbaal de strijd aan in debatten én proberen ze de Bredanaar op alle mogelijk manier te overtuigen van hun standpunten. Campagnekoorts: Op bezoek bij de winkeliers.

Wat heeft de Bredase politiek de winkeliers en horeca-ondernemers te bieden? Die vraag stellen de organisatoren van al weer een debat, namelijk dat van het Retailplatform Breda en de Vereniging Commercieel Onroerend goed Breda (VCOB) op maandag 10 maart.
“Minder bestedingen in winkels en horecabedrijven, meer verkoop via internet en tegelijk projecten voor nog meer winkel- en horecaruimte, vormen grote uitdagingen voor de Bredase winkeliers en horeca-ondernemers”, stellen de organisatoren. Vragen die spelen zijn groeiende leegstand, hoge parkeertarieven en stijgende precariobelasting, evenals het functioneren van de aanloopstraten van de binnenstad en buurt- en wijkcentra.

De verwachtingen van de organisatie zijn hoog: “Tijdens het debat zal duidelijk worden op welke wijze politieke partijen uit de gemeenteraad bereid zijn om een oplossing te bieden voor genoemde knelpunten en hoe ze mee willen werken aan de promotie van Breda als winkel- en uitgaansstad.”

Het debat wordt gehouden bij Oncle Jean, Ginnekenweg 338 te Breda en begint om 19.30 uur.