Maandag 24 februari is er een lichaam gevonden bij de vijver in het Sonsbeeckpark. foto Perry Roovers / SQ Vision
Maandag 24 februari is er een lichaam gevonden bij de vijver in het Sonsbeeckpark. foto Perry Roovers / SQ Vision

ME ingezet voor sporenonderzoek dode Sonsbeeckpark

Politie

BOEIMEER - Leden van de ME worden dinsdag ingezet in het onderzoek naar mogelijk achtergebleven sporen die duidelijkheid kunnen geven over het aangetroffen lichaam in het Sonsbeeckpark. Maandagavond rond 17.30 uur trof een passant daar een lichaam aan in de waterkant van de vijver.

Het is nog niet duidelijk om wie het gaat, of het een man of een vrouw is en wat de doodsoorzaak is van de overleden persoon. De politie onderzoekt de vindplaats aan de Pieter Christiaanstraat sinds maandagavond. Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek en een onderzoek naar de identiteit van de overledene.

De vindplaats is aangemerkt als plaats delict. De politie houdt rekening met meerdere scenario's, namelijk een ongeval, zelfdoding of misdrijf. "Het onderzoek moet om die reden zorgvuldig worden uitgevoerd", aldus de politie in een verklaring.

Dat nog niet bekendgemaakt is of het gaat om een man of een vrouw, betekent niet dat het lichaam daar bijvoorbeeld langere tijd heeft gelegen, stelt de woordvoerder. "Het betekent dat wij voor het onderzoek alle opties openhouden, dus ook een misdrijf. Vandaar dat de ME op zoek gaat naar sporen."