De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens
De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens

Raad praat eerder over opvang in De Vliet

Politiek

BREDA - De raadscommissie Maatschappij komt donderdag voor een extra vergadering bijeen om te praten over de permanente opvang van alcohol- en drugsverslaafden in De Vliet aan de Galderseweg. Daartoe heeft een meerderheid van de commissie een verzoek ingediend.

In de vergadering, die voor zeven uur geagendeerd staat, spreekt de commissie over het resultaat van het onderzoek dat wethouder Cees Meeuwis op verzoek van de raad uitvoerde. Hij moest kijken of permanente opvang aan de Galderseweg mogelijk zou zijn. Het resultaat bleek positief.

Een debat werd in eerste instantie op 13 maart gepland omdat een verkiezingsdebat op 25 februari voorrang kreeg. Dit tot Meeuwis’ ongenoegen, die problemen voorzag met de deadline die de Rijksgebouwen Dienst op 18 maart had gesteld. “Het onderzoek moest snel vanwege de ontstane onrust elders in de stad”, aldus de wethouder. “Dan is het goed dat het dan ook snel besproken kan worden. Het is zaak dat er duidelijkheid komt, ook in het belang van de bewoners van De Vliet.”

De vervroegde datum geeft Meeuwis de kans om mogelijke wensen van de raad mee te nemen in de gesprekken met SMO, dat de opvang uitvoert, en de Rijksgebouwen Dienst, waarvan het pand moet worden overgenomen. “Dit geeft de tijd om dit uit te onderhandelen.”