Donderdag om half twee werd het 43e Breda Jazz festival officieel geopend.
Donderdag om half twee werd het 43e Breda Jazz festival officieel geopend. Guido van der Kroef

Fotografiestudenten maken beeld voor stadsarchief

Cultuur

BREDA - Stadsarchief Breda geeft studenten Fotografie van AKV St.Joost voortaan jaarlijks de opdracht de omvangrijke collectie beeldmateriaal van Breda aan te vullen. Tien studenten gaan aan de slag met als opdracht het veranderende tijdsbeeld van de stad in beeld te brengen.

Studenten van St Joost werden al eerder op deze manier ingeschakeld. Dat verliep volgens de gemeente succesvol, waarna Selçuk Akinci, wethouder van Cultuur en academiedirecteur Femke den Boer besloten om een vernieuwde overeenkomst te ondertekenen

De tien fotografiestudenten worden geselecteerd door een jury, die bestaat uit medewerkers van het stadsarchief en AKV St.Joost en een extern deskundige. Het ingebrachte werk wordt beschikbaar gesteld via de website van het stadsarchief en is jaarlijks in juni ook te bezichtigen in een expositie.

Wethouder Selçuk Akinci spreekt van een nieuwe impuls voor de beeldcollectie van het stadsarchief. “Hartstikke mooi en van belang voor het totale beeld van een stad dat langzaam verandert en zo continu geschiedenis schrijft.” St Joost hoopt met de samenwerking de verbintenis tussen de academie en de stad verder te kunnen verstevigen, aldus de directeur.

Stadsarchief Breda verzamelt en bewaart archieven, boeken en collecties die een beeld geven van de historische ontwikkeling van Breda en van het leven van haar inwoners door de tijd.