Paul Schnabel.
Paul Schnabel.

Paul Schnabel spreekt over stand van het land

Algemeen

BREDA - Paul Schnabel is 12 maart de spreker tijdens de derde academielezing van De Nassau. Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau gaat in op de grote maatschappelijke vraagstukken waarvoor ons land staat.

Wat verwachten we van de politiek op terreinen als werkgelegenheid, zorg en onderwijs en wat is onze eigen rol in tijden van crisis en achterstand? Interessante vragen, omdat we binnenkort twee keer naar de stembus gaan.

Paul Schnabel (1948), socioloog, is een van de tien universiteitshoogleraren van de Universiteit Utrecht. Van 1998 –2013 was hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De Volkskrant rekende hem in die periode tot de tien meest invloedrijke mensen van Nederland. Hij was vele jaren columnist van NRC Handelsblad en het Financiële Dagblad.

Schnabel plaatst de huidige bescheiden economische groei in perspectief. Hij kijkt naar de record werkloosheid en de gevolgen van departicipatiesamenleving. “Wat houdt dat in en wat heeft dat voor gevolgen voor de sociale zekerheid, de pensioenen, de gezondheidszorg en het onderwijs?”

De academieavond in het auditorium van De Nassau aan de De la Reijweg 136 begint op 20.00 uur. Het gebouw is vanaf 19.30 toegankelijk voor bezoekers die zich via de website hebben aangemeld.