Twee inbrekers werden woensdagmiddag gearresteerd nadat een buurtbewoner de politie inseinde. foto Theo Herrings
Twee inbrekers werden woensdagmiddag gearresteerd nadat een buurtbewoner de politie inseinde. foto Theo Herrings

Twee inbrekers op heterdaad betrapt in Prinsenbeek

Politie politiehelikopter

PRINSENBEEK - Een alerte getuige heeft de politie woensdagmiddag op het spoor gezet van twee woninginbrekers in Prinsenbeek. De politie kon de mannen aanhouden na een melding van een buurtbewoner. Vanwege de melding hing ook enige tijd een politiehelikopter boven Prinsenbeek.

De inbrekers werden aangehouden in de omgeving van de Velsgoed. Het gaat om een 22-jarige man uit Bavel en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. "De buurtbewoner zag twee mannen in een tuin en vertrouwde dat niet", aldus de politiewoordvoerder. De getuige zag ook dat de mannen handschoenen aantrokken. Het duo had toen al ingebroken in een woning aan het Vogelbos.

Twee bikers van de politie kwamen als eerste ter plaatse. Een van de verdachten stond met een breekijzer bij de achterdeur. Ze sloegen op de vlucht. De man uit Bavel werd als eerste aangehouden nadat hij zich achter een auto had verstopt en weg wilde rennen in de richting van de Beekstraat. "Daarna heeft de politiehelikopter meegezocht, samen met andere eenheden." Dat leidde rond half vijf tot de aanhouding van de tweede inbreker. Die had zich verstopt op het dak van een woning aan de Velsgoed. De politie hield hem aan in de tuin van een woning.

De bewoner van het huis aan het Vogelbos deed aangifte van poging tot inbraak. Er was braakschade op het keukenraam. De inbrekers zijn niet binnen geweest.

De politie onderzoekt of het inbrekersduo voor meer inbraken verantwoordelijk zijn.