foto Flickr.com/FaceMePLS
foto Flickr.com/FaceMePLS

Eigenaar stapt naar rechter na sluiten ‘drugspand’

Algemeen

BREDA - De gemeente Breda heeft donderdag alsnog het pand aan de Smalle Reep 13D in Breda gesloten. Eigenaar Voesenek vindt het besluit ‘belachelijk’ en is woedend. Hij stapt naar de rechter.

Op 12 september vorig jaar werd een hennepkwekerij met 994 kweekpotten aangetroffen in het pand in de wijk Doornbos-Linie. De burgemeester besloot hierop het drugspand te sluiten, maar stuurde de brief met deze mededeling naar een verkeerd adres.

Voesenek wist niets van het voornemen om zijn pand te sluiten. De hennepkwekerij was ontruimd, de zaak was in zijn beleving afgedaan. Er kwam er een nieuwe huurder in zijn pand, garagebedrijf Van der Sanden.

Het was daarom een verrassing voor Voesenek dat het pand in januari moest sluiten. Maar vanwege de procedurefout van de gemeente werd het vrijwel meteen daarna weer geopend. De burgemeester nam vervolgens een nieuw besluit.

Donderdag maakte de gemeente bekend het pand alsnog diezelfde dag te sluiten, ondanks het feit dat er nu een andere huurder in zit. ‘De fout in de procedure laat onverlet dat er een overtreding is geconstateerd waardoor de burgemeester het noodzakelijk acht om het pand tijdelijk te sluiten, om hier de functie van verkooppunt te ontnemen’, aldus de gemeente.

Voesenek kreeg afgelopen vrijdag de brief met deze mededeling. “In een paar dagen tijd moest ik schuiven met huurders, zodat het garagebedrijf kon verhuizen naar een andere ruimte.” Het garagebedrijf zit nu in een ander pand van Voesenek, in dezelfde straat.

“Ik begrijp dat drugspanden gesloten moeten worden”, zegt Voesenek. “Normaal gesproken moet dat rust geven voor de wijk. In dit geval levert dit alleen maar onrust op.” Bovendien zijn volgens hem veel fouten gemaakt in dit dossier.

“Mijn schade is inmiddels al geleden. Dit is voor mij een principekwestie. Als het bij de rechtbank niks wordt, stap ik naar de Hoge Raad. Dit moet aan het licht komen.”