Baronie TV zendt tijdens carnaval uit vanuit het Huis van de Heuvel. foto Nadine Kieboom
Baronie TV zendt tijdens carnaval uit vanuit het Huis van de Heuvel. foto Nadine Kieboom

Baronie TV maakt zich op voor 100 uur carnavalsfeest

Cultuur carnaval

BREDA - Ze hebben nog een paar uur te gaan. Om precies 17.11 uur barst het feest los op Baronie TV, vanuit de studio in het Huis van de Heuvel. Buiten worden de kabels getrokken van de regiewagen richting de studio, binnen wordt de feestzaal opgebouwd, de studio aangekleed en de kantine van broodjes voorzien.

Er is een speciaal team dat de social media van Baronie TV in de gaten houdt. Online wordt steeds belangrijker voor de carnavalsomroep. “Met een livestream kunnen Brabanders over de hele wereld vanuit hun hangmat meekijken”, lacht Hans Canters, voorzitter van Baronie TV.

In totaal zijn honderd vrijwilligers betrokken bij Baronie TV. Het is de achttiende keer dat de omroep de carnavalsmarathon houdt. Wat dat betreft weten ze inmiddels wel welke voorbereidingen ze moeten treffen. “Maar de nieuwe locatie maakt het wel extra spannend”, vertelt Canters.

Voor het eerst dit jaar zenden ze uit vanuit de voormalige kerk aan het mgr Nolensplein. Voorheen was de aula van de NHTV de thuisbasis. “Het voordeel van deze locatie is dat alles bij elkaar zit. Zowel de studio als de regieruimtes en het secretariaat.”

Na de opening om 17.11 uur volgt het ‘Indraje meej Chris en Nelleke’, om 20.00 uur is de Barnavalsliedverkiezing en om 23.00 zijn er reportages te zien van pre-carnavalsfeesten uit het hele gebied. Om vervolgens nog in totaal honderd uur carnavalstelevisie te maken met live-uitzendingen en reportages vanuit de Baronie van Breda.

Baronie TV is via KPN interactieve televisie in heel Nederland te ontvangen op kanaal 37. In Brabant, van de gemeente Alphen-Chaam tot en met Woensdrecht, op de Ziggo-kanalen van BredaNu (40), ROStv Zundert (43) en TV Gazet (46). Meer informatie en het programma is te vinden op de site van Baronie TV.

Bekijk het fotoalbum van de voorbereidingen.