Afbeelding

Reeën lopen zich dood tegen hekwerk in Breda

Politie

BREDA - Een ree heeft donderdag zijn nek gebroken door tegen een hekwerk van een bouwkavel aan de rand van het bos in Breda te rennen. Volgens de politie zijn er al meerdere reeën op deze manier omgekomen. Het probleem speelt sinds december.

De politie wil vanwege privacy-overwegingen niet vertellen om welke bouwkavel het precies gaat.

Het hek heeft een U-vorm. Doordat het hekwerk niet volledig is afgesloten kunnen de dieren er makkelijk inlopen. “De dieren willen terug het bos in. Ze zien vervolgens geen uitweg meer in raken totaal in paniek”, vertelt politiewoordvoerster Esther Boot. “Ze willen weg en rammen tegen de omheining van twee meter hoog.”

De dierenpolitie nam donderdag poolshoogte na een melding. Op dat moment raakte opnieuw een groep reeën in paniek en ramden zich tegen het hekwerk. Een van de dieren brak vervolgens zijn nek en overleed.

In overleg met de gemeente Breda en Staatsbosbeheer is een deel van de achterzijde van de omheining, aan de kant van het bos, geopend. Dit gebeurde in samenspraak met de eigenaar. Hiermee moet het probleem van de onzichtbare fuik zijn opgelost. ”Maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat het volledige perceel omheind wordt.”