Prachtig weer, veel publiek en talloze creatieve creaties: de optocht van Boemeldonck van 2014. foto Wijnand Nijs
Prachtig weer, veel publiek en talloze creatieve creaties: de optocht van Boemeldonck van 2014. foto Wijnand Nijs

Boemeldoncker uitgereikt aan Henny Boot

Cultuur carnaval

PRINSENBEEK - Henny Boot heeft vrijdagmiddag de Boemeldoncker ontvangen van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK).

De Boemeldoncker is een onderscheiding voor iemand die zich, naast de activiteiten voor carnaval, ook inzet voor de Prinsenbeekse gemeenschap. Vanuit zijn bouwbedrijf bekleedde hij jarenlang een bestuursfunctie binnen de branchevereniging Bouwend Nederland. Ook in andere belangenorganisaties in de bouwsector maakte hij deel uit van het bestuur.

In Prinsenbeek was hij actief bij diverse verenigingen, waaronder de Ondernemersvereniging Prinsenbeek. Zo is hij onder meer al 17 jaar voorzitter van de Stichting Sponsoring Beek Vooruit. Verder is hij initiatiefnemer van wooncomplex De Vlinder in Prinsenbeek, een voorziening voor mensen met een beperking, en is hij bestuurslid van de Stichting Ouderen Centrum Prinsenbeek.

Tijdens carnaval bespeelt hij de stampofoon / Rambam bij blaaskapel TTT. Maar volgens BAK is de belangrijkste reden van zijn onderscheiding uiteindelijk dat mensen nooit tevergeefs een beroep op Henny hoeven te doen.