Alexander Pechtold gaat met enkele 'fans' op de foto in Breda. foto Erik Eggens
Alexander Pechtold gaat met enkele 'fans' op de foto in Breda. foto Erik Eggens

Campagnekoorts: Pechtold, Klaver, Ojik en Wijn in Breda

Politiek

BREDA - Met de verkiezingen die steeds dichterbij komen, neemt ook de kans toe dat je een landelijke politiek koopstuk aantreft in Breda.

D66-voorman Alexander Pechtold brengt op vrijdag 7 maart een bezoek aan Breda om aandacht te vragen voor een transparante overheid. Alexander Pechtold wandelt tussen 16.00u en 17.00 uur door de binnenstad van Breda om het gesprek aan te gaan over de prioriteiten op het gebied van een transparante overheid en de andere speerpunten van D66: meer banen, minder lasten en beter onderwijs in Breda. Aansluitend houdt D66 in De Boulevard aan de St. Janstraat 3a een borrel.

Bram van Ojik, de partijleider van GroenLinks, en Tweedekamerlid Jesse Klaver komen op zaterdag. Klaver overhandigt om 12.15 uur op de Grote Markt een zonnepaneel aan Belcrum Beach, als prijs voor duurzame initiatieven van de plaatselijke afdeling. Van Ojik voert actie voor betere fietsvoorzieningen in Breda. Beiden bezoeken de duurzame GroenLinks caravan die op de Grote Markt staat. Klaver brengt bovendien een bezoekje aan buurthuis ONS in Geeren-Zuid.

Kandidaatsraadslid Hanna Grosfeld-Buda van het CDA heeft partijgenoot en cultuurspecialist Cor Wijn naar Breda gehaald voor een gesprek over het belang van cultuur in Breda, een onderwerp waar de verschillende partijen een uitgesproken mening over hebben. Kopstukken van de Bredase cultuur gaan ideeën en ervaringen uitwisselen onder leiding van Wijn. De bijeenkomst is dinsdag om 16.00 uur in de CDA winkel aan de Reigerstraat 8 in Breda.