Emile Roemer en Mark Rutte. foto's Erik Eggens / Mark Rutte
Emile Roemer en Mark Rutte. foto's Erik Eggens / Mark Rutte

Campagnekoorts: Strijd Roemer en Rutte om Bredase kiezer

Politiek

BREDA - SP-leider Emile Roemer en premier Mark Rutte zijn deze dagen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in Breda.

Roemer gaat donderdagavond 13 maart in gesprek met lokale winkeliers in de Veemarktstraat en Sint Annastraat. Rutte beantwoordt zaterdagmiddag 15 maart in de Grote Kerk samen met lijsttrekker Patrick Ernst vragen van het publiek.

Volgens SP lijsttrekker Patrick van Lunteren hebben ondernemers het zwaar in Breda. "Er staat al 16 % van de winkels leeg en het huidige college plant er doodleuk nog tienduizenden vierkante meters bij. Dat leidt tot het uitsterven van de kleine zelfstandigen en een verschraling van het winkelaanbod." Emile Roemer komt de winkeliers een hart onder de riem steken en presenteert alternatieven van de SP voor de kleine zelfstandigen in Breda.

De VVD richt zich op alle Bredanaars, aldus de liberalen. Hun programma begint zaterdag om 14.00 uur in de Grote Kerk, waar Daan Quaars en Malu Vermeer vertellen hoe het is om kandidaat-raadslid te zijn. Rond 14:30 geeft Mark Rutte een korte speech en daarna is er ruimte voor vragen uit het publiek. VVD-lijsttrekker Patrick Ernst is enthousiast: “In de afgelopen jaren is gebleken dat het belangrijk kan zijn om als lokale VVD goede contacten te hebben in het Haagse. Het is dus goed dat onze premier naar Breda komt!”