Locatie Seksshop Miranda, Nieuwe Ginnekenstraat 39. foto Ivo van Stiphout
Locatie Seksshop Miranda, Nieuwe Ginnekenstraat 39. foto Ivo van Stiphout

Nieuwe Ginnekenstraat krijgt kinky winkel

Economie

BREDA - B&O Dealer Nieuw Ginneken en de ANWB krijgen een opvallende buurtgenoot. Aan de Nieuwe Ginnekenstraat opent Seksshop Miranda haar nieuwste winkel. In het voormalige Videoland pand komt nu 270 vierkante meter vol met lingerie, laarzen en seksspeeltjes.

De locatie aan de Nieuwe Ginnekenstraat is vooral gekozen vanwege de parkeerplaatsen. “We zijn al langer op zoek naar een geschikte plek in Breda. We willen dat het centraal ligt en dat de mensen voor de deur kunnen parkeren”, vertelt eigenaar Dave de Groot. De Miranda-keten leeft vooral van het avond publiek. “We zijn tot tien uur open dan is het niet prettig om nog een heel eind te moeten lopen. En we willen op een plek in de stad zitten waar we goed gezien worden."

Goed gezien zal de nieuwe locatie zeker worden, maar dat zou ook een reden kunnen zijn voor bezoekers om er niet naar binnen te gaan. Maar volgens De Groot maakt dat de bezoekers niets uit. “Vroeger was het misschien een taboe om een Seksshop te bezoeken, maar tegenwoordig is dat niet meer. Mensen zijn opener geworden over dat soort dingen. En daarbij bestaan onze bezoekers voor zestig procent uit vrouwen of stelletjes, dus het klassieke idee van een Seksshop-bezoeker is niet op onze winkels van toepassing.”

“Miranda is uniek in Breda”, aldus De Groot. “Als we naar de concurrentie kijken hebben we toch wel een heel ander soort winkel dan de rest. In Breda zitten nu alleen maar redelijk kleine seksshops, terwijl wij meer een soort warenhuis zijn met een compleet assortiment. Onze winkel zal bijvoorbeeld voor vijftig procent bestaan uit lingerie. De seksspeeltjes zijn er natuurlijk ook, maar dat is niet ons voornaamste product.”

Seksshop Miranda opent donderdag 3 april haar vestiging aan de Nieuwe Ginnekenstraat 39 in Breda.