Tuinderij Van der Zwaard,
Tuinderij Van der Zwaard,

Omwonenden: Grote zorgen nieuwbouw Ginneken

Economie

BREDA - Omwonenden van Tuinderij van der Zwaard in Ginneken maken zich zorgen over de bouwplannen van ontwikkelaars Blauwhoed, Korteweg en Schonck, Schul&Compagnie. Onder de naam Stichting Omwonenden Tuinderij Ginneken (SOTG) maken zij zich sterk voor minder nieuwbouw in hun wijk.

De oprichting van de stichting is een reactie op de info-avond van de ontwikkelaars in februari. Buurtbewoner Joan blaas zegt dat ze niet de intentie hebben om de gehele bouw tegen te houden. “Het plan is nu dat er 14 woningen komen. Dat vinden wij te veel. Tuinderij van der Zwaard is nu een stuk groen in de wijk en dat willen we niet allemaal kwijtraken aan nieuwbouw.”

Ook de aan de bouwplannen zelf zitten nog wat haken en ogen aan, aldus Blaas. “Veel van onze huizen hebben een gebrekkige fundering. Er zijn geen verzekeringen die eventuele schade aan onze huizen dekken die wordt veroorzaakt tijdens de bouw.”

Om te kunnen beginnen met bouwen hebben de ontwikkelaars de medewerking van de buurtbewoners nodig. Tijdens de info-avond in februari kregen de bewoners te horen wat de plannen zijn voor Tuinderij van der Zwaard. Komende dinsdag om 20.15 uur houden de bewoners hun oprichtingsvergadering.