Afbeelding

D66 wil meer ruimte voor fiets in Breda

Politiek

BREDA – Veilig fietsen, voldoende fietsenstallingen en recreatieve routes zijn drie van de zes speerpunten in het fietsplan van D66. Hiermee wil de partij meer ruimte voor de fiets in Breda.

Volgens D66 Breda hoort de fiets bij Breda en passen fietsen beter in de stad dan auto’s. tussen 2002 en 2012 nam het aantal fietsritten met 6% toe en het aantal fietskilometers met 12%, zo staat beschreven in het plan.

Het wordt wel steeds drukker in de stad en groeit de ruimte voor fietsen niet mee. Voor D66 hoog tijd om de fiets meer ruimte te geven met zes speerpunten.

Het speerpunt fietsenstalling geeft het probleem bij het station en in de stad aan. Volgens de partij moeten de stallingen veilig, goed bereikbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Met maatwerk wordt het van Coothplein aangepakt. Ook wordt er gedacht aan de recreatieve fietser om meer fietspaden aan te leggen naar natuurgebieden.

Voor veilig fietsen wil D66 zogenaamde fietsstraten. Hier zijn fietsers de baas en bepalen het tempo. Ook het fietsen naar het werk moet aantrekkelijker volgens de partij. Verder moet er werk gemaakt worden van weesfietsen en moeten mensen meedenken met het fietsbeleid.