Afbeelding

Studentencomplex Tramsingel in 2016 opgeleverd

Economie studentenwoningen

BREDA - Een fitnesszaal, een pizzeria, een terras en 259 studentenwoningen. In 2016 is het allemaal aanwezig in het nieuwe studentencomplex van Bax Vastgoedontwikkeling aan de Tramsingel.

Het complex komt aan de Tramsingel 52 - 62, waar nu Snookercentrum Michielsen zit. Dat pand wordt gesloopt. Dirk-Jan Bax is opgetogen. “In het derde kwartaal van 2015 beginnen we met slopen. Voor die tijd moeten we het plan nog uitwerken en voor de juiste vergunningen zorgen.”

In het complex komen 46 studentenkamers met een gedeelde keuken en badkamer en 213 zelfstandige studentenstudio’s. De kamers zullen ongeveer 275 euro per maand kosten en de studio’s 400 euro. “We zitten er ook aan te denken om een huismeester aan te stellen”, zegt Bax. “Iemand die dag en nacht aanwezig is en een aanspreekpunt is voor de studenten.”

Het complex ligt op een steenworp afstand van de Triple O Campus, een open, groene en creatieve campus die mikt op innovatie en ondernemerschap. “Studenten kunnen daar nu al terecht om te studeren en het enige wat ontbreekt is een slaapplek. Binnenkort dus niet meer”, aldus Bax.

De gemeente Breda maakte woensdag bekend dat er 446 nieuwe studentenwoningen verdeeld over drie locaties bijkomen in de omgeving van de Tramsingel.