Het was weer vier dagen culinair genieten op Smaakvol Breda foto Peter Visser
Het was weer vier dagen culinair genieten op Smaakvol Breda foto Peter Visser

Smaakvol Breda gaat niet door

Economie

BREDA – Smaakvol Breda, het culinaire festival, stopt ermee zegt voorzitter Marja van Lieshout. Het in januari gepresenteerde plan voor een doorstart is niet geslaagd.

Na zeven edities van het evenement stopt het bestuur van Smaakvol Breda met de organisatie. "Erg jammer, we hebben er hard voor geknokt", aldus Abigail Linssen en Tom Schreuder van Sterk in Smaak, die samen vanaf januari met een aanpaste formule op pad gingen.

De organisatie stelde in januari binnen twee maanden genoeg ondernemers enthousiast te willen maken voor deelname. Voor 1 maart moest tenminste 80% van de benodigde handtekeningen gezet moeten worden. Mocht dat op 1 maart 2014 niet gelukt zijn, dan gaf het bestuur te kennen definitief met de organisatie te stoppen. “Want”, zo wordt gesteld, “dan heeft iedereen er echt alles aan gedaan om Breda een culinair topevenement te bieden”, aldus de organisatie destijds.

Deze doelstelling van 80% is dus niet gehaald. Met het nieuwe concept en met nieuwe mensen had de organisatie gehoopt om de doelstellingen te halen. "Sponsors, Bredase ondernemers, vrijwilligers, iedereen heeft er alles aan gedaan om Breda een culinair topevenement te bieden, maar de horeca neemt een te afwachtende houding aan", aldus voorzitter Van Lieshout.

Sterk in Smaak gaat onderzoeken of er in de toekomst een nieuw initiatief van de grond kan komen in de plaats van Smaakvol Breda en met een andere naam.