Smaakvol Breda 2011 begon donderdag met de relatieavond. foto Peter Visser
Smaakvol Breda 2011 begon donderdag met de relatieavond. foto Peter Visser

Mogelijk nieuw culinair evenement na einde Smaakvol

Economie

BREDA – Nu het einde van Smaakvol Breda definitief is, gaat Sterk in Smaak de schouders onder een nieuw initiatief zetten. Het Bredase food & conceptbureau van Abigail Linssen en Tom Schreuder is bezig te onderzoeken of er een nieuw concept van de grond kan komen.

Volgens Tom Schreuder van Sterk in Smaak moet er een nieuwe insteek gezocht worden om het levensvatbaar te houden. “Er is genoeg animo voor zo’n culinair evenement maar veel restaurants hebben geen behoefte meer aan tenten. Veel restaurants kopen tegenwoordig bijvoorbeeld zelf een foodtruck waardoor de tenten overbodig worden.”

Dinsdagmiddag maakte het bestuur van Smaakvol Breda bekend te stoppen na zeven edities van het culinaire festival. Een vernieuwd team met Sterk in Smaak heeft de afgelopen drie maanden geprobeerd het event nieuw leven in te blazen. Maar dit bleek zonder succes. “Smaakvol Breda heeft teveel ballast in de naam om een eerlijke doorstart te krijgen.”

Sterk in Smaak gaat niet verder met het oude bestuur van Smaakvol Breda maar gaat nu eerst de bijdrage polsen. “We kunnen de kar niet alleen trekken. Gelukkig hebben we al veel leuke reacties gekregen van groothandels, restaurants en andere horeca die ons willen helpen.”

Wanneer er een nieuw culinair evenement wordt gehouden is nog niet zeker. Schreuder denkt dat het misschien al eind deze zomer kan of ergens volgend jaar. “Het valt bij ons ook koud op ons dak dat Smaakvol Breda niet doorgaat. We moeten snel schakelen. We gaan eerst een goede basis neerzetten in plaats van te overhaasten.”

Smaakvol Breda stond gepland voor 13, 14 en 15 juni van dit jaar.