Impressie van de nieuwe Gimbrère winkel in Ulvenhout, op de plek waar voorheen de showroom van garage Van Hooijdonk zat.
Impressie van de nieuwe Gimbrère winkel in Ulvenhout, op de plek waar voorheen de showroom van garage Van Hooijdonk zat.

Kledingzaak in oude garage Van Hooijdonk

Economie

ULVENHOUT - In de voormalige showroom van garage Van Hooijdonk aan de Dorpstraat in Ulvenhout opent eind augustus een nieuwe Gimbrèrewinkel haar deuren. Een winkel van achthonderd vierkante meter met zowel mannen- als vrouwenkleding.

Eigenaar Alexander Gimbrère gaat met het nieuwe filiaal bewust niet in de binnenstad zitten. “Daar treedt vervlakking op. Doordat de grote bedrijven makkelijker de hoge huurprijzen kunnen betalen verdwijnen de kleine bedrijven. Daardoor gaan alle steden op elkaar gaan lijken. Ons type klant is daar minder naar op zoek.”

Daarom gaat Gimbrère net buiten de binnenstad in Ulvenhout zitten, waar volgens Gimbrère meer winkels zitten met hetzelfde soort type klant. “We kiezen goede dorpen uit met bedrijven die echt iets toevoegen en waar je in de buurt lekker kunt eten.”

De winkel gaat Zjim van Gimbrère heten. “Als mensen naar ons verwijzen worden we dikwijls met Zjim aangeduid”, aldus Gimbrère. “Wij hadden in Tilburg ook een afdeling die we Zjim noemden. Dat is nog steeds een interne grap.”

Verrassing
“Er is iets anders aan de sfeer in onze winkel in Ulvenhout. We hebben een ander concept. Maar wat het is, dat vertellen we pas bij de opening.”