De nieuwbouw van de Praktijkschool aan de Frankenthalerstraat in Breda. beeld YouTube
De nieuwbouw van de Praktijkschool aan de Frankenthalerstraat in Breda. beeld YouTube

Nieuwbouw Praktijkschool Breda nadert voltooiing

Algemeen

BREDA - Na 30 jaar aan de Baronielaan te hebben gezeten, verhuist de Praktijkschool Breda deze zomer naar de Frankenthalerstraat, naast het Prinsentuin. Daar wordt sinds eind 2013 gebouwd aan een fonkelnieuw gebouw.

Het pand aan de Baronielaan is al tijden te krap, reden voor de verhuizing. Het maakt naar alle waarschijnlijkheid plaats voor 42 appartementen. Die zijn onderdeel van het plan dat Dimensie Vier heeft gemaakt voor het behoud en hergebruik van de Heilig Hartkerk.

Eigenaar ROC West-Brabant is al geruime tijd in onderhandeling met Dimensie Vier over de verkoop van de school aan de ontwikkelaars. Deze week gaven wethouders Akinci en Arbouw aan dat wat hen betreft niks het plan meer in de weg staat.

De praktijkschool biedt onderwijs aan 320 leerlingen die extra begeleiding en zorg nodig hebben. “Kinderen worden zelfredzaam gemaakt, ze leren hoe te zorgen en hoe eten te bereiden”, aldus een woordvoerder van ROC West-Brabant. De school besteedt daarom vooral aandacht aan praktische vakken en vaardigheden. Daarnaast krijgen de leerlingen, in leeftijd variërend van twaalf tot achttien jaar persoonlijkheidsvorming, lessen in van sociale vaardigheden en een voorbereiding op het functioneren op de arbeidsmarkt. “Op een praktijk gerelateerde manier, de leerlingen zijn veel met de handen bezig.”

Het pand wordt voor de zomervakantie opgeleverd. “Het is een geweldig mooi gebouw aan het worden”, zo vertelde vestigingsdirecteur tijdens een inspectie van de bouw. Het pand krijgt grote praktijklokalen, waar de leerlingen kunnen koken en kunnen werken met hout en metaal. Bovendien is er een restaurant, waar leerlingen van de afdeling horeca de lunch bereiden.