Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser
Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser

Onderzoek KNVB naar vliegende graspollen NAC

NAC

BREDA/ZEIST - De KNVB is een vooronderzoek gestart naar het verloop van de vuurwerkshow voor aanvang van de wedstrijd NAC-FC Utrecht. Door een mislukte finaleklap liep het veld schade op en begon de wedstrijd zeven minuten later.

De KNVB gaat nu beide clubs en de scheidsrechter om een verklaring vragen. Die hebben tot eind komende week de tijd om schriftelijk hun verhaal te doen. “Wij moeten vooral vertellen wat wij hebben gedaan om te voorkomen dat dit zou gebeuren en wat we doen om herhaling te voorkomen”, aldus een woordvoerder van NAC.

De vuurwerkshow zelf is geen onderwerp van het onderzoek. NAC had toestemming gevraagd en gekregen voor de door de Breda Loco's georganiseerde sfeeractie. De oorzaak van de schade is door NAC al achterhaald. “Het ging om een constructiefout in het vuurwerk. Daarvoor heeft het vuurwerkbedrijf ook de verantwoordelijkheid genomen.” De Loco's valt niks te verwijten, stelt de club.

NAC ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Een paar weken geleden kreeg ADO Den Haag een boete van 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, nadat de wedstrijd tegen Feyenoord enkele minuten te laat begon. Oorzaak was daar een optreden van De Kraaien.