Inmiddels zijn al diverse nieuwbouwprojecten in de Heuvel opgeleverd foto Serge Mouthaan
Inmiddels zijn al diverse nieuwbouwprojecten in de Heuvel opgeleverd foto Serge Mouthaan

Complex De Kroon mikpunt inbrekers en dieven

Politie

BREDA – De 101 huurwoningen van het complex De Kroon aan de Kronenburgwerf hebben de afgelopen tijd last van inbraken en diefstal. De politie heeft inmiddels toegezegd extra te surveilleren.

Het nieuwbouwcomplex van Laurentius is afgelopen week al vijf keer opgeschud door pogingen tot inbraak, een autodiefstal en één geslaagde inbraak. Een woordvoerder van Laurentius laat weten het heel erg vervelend te vinden voor de bewoners. “We willen uiteraard dat de bewoners hier prettig kunnen wonen en hebben goed contact met de bewoners, wijkagenten en stadsmariniers.”

De onrust begon in nacht van 17 op 18 maart, toen werd er een navigatiesysteem uit een auto gestolen. Nog geen week later, in de nacht van 25 op 26 maart slaagde inbrekers erin om in te breken terwijl de bewoners van het pand thuis waren. De politie bevestigd ook dat er een fiets, poststukken uit brievenbussen en een auto is gestolen.

De politie begrijpt dat er veel onrust bij de bewoners is. Volgens Willem van Hooijdonk, politiewoordvoerder, is het opvallend dat er zoveel incidenten zijn voorgevallen in één straat. "We hebben de bewoners preventietips gegeven, de bewoners vroegen om extra surveillance van de politie. Dit gaan wij dan ook doen."

Deze week heeft de corporatie grondspotten, lantaarnpalen aan de voorzijde van het pand en een lamp bij de bergingen gerepareerd. Ook het hang en sluitwerk is gecontroleerd, daar bleek niets mis mee te zijn. “We doen er alles aan om de woonomgeving veilig te houden. We gaan vanavond rond de tafel zitten met bewonerscommissie om te kijken hoe we dit gaan doen.”

De politie gaat voorlopig meer surveilleren en een onderzoek instellen naar aanleiding van de verschillende meldingen.