NAC verliest thuis met 0-2 van FC Twente. foto Peter Visser

Zorgen voor NAC na verlies van Twente

STEENAKKER - NAC weet wat het de komende weken staat te doen: punten pakken tegen FC Groningen en PSV en winnen van RKC als het op bezoek komt in Breda. Dan blijven de Bredanaars uit de nacompetitie. Dat is de simpele conclusie na de wedstrijd van zaterdagavond.

NAC ging tijdens het laatste Avondje NAC van dit seizoen met 0-2 onderuit tegen FC Twente. Net voor rust opende GutiƩrrez de score, na de thee was Tadic trefzeker. De bezoekers hadden in de eerste helft ook de betere kansen, al had NAC met elf tegen tien kunnen staan als Marsman strenger bestraft was voor zijn overtreding net buiten de zestien. Het bleef echter bij geel.

Kansen waren er voor NAC, onder meer voor Kwakman, Hooi, Hadouir en Swerts, maar geen van alleen bleek trefzeker. FC Groningen is de volgende kaap. Dat won vrijdag dankzij oud-NAC'er Botteghin van PEC Zwolle en doet nog mee om een plaatsje in de play-offs. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen RKC. Bij winst is de afsluiter bij PSV voor de statistieken. Grote kans dat die wedstrijd dan nergens mee om gaat. De Eindhovenaren verloren zaterdagavond het uitzicht op de topdrie na een 3-0-nederlaag tegen Heerenveen.