foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Update: Verdachte dodelijke steekpartij Hazeldonk gepakt

Politie

HAZELDONK - De politie heeft maandag aan het eind van de ochtend de vermoedelijke dader aangehouden van de steekpartij bij Hazeldonk.Dat meldt Burgnet via twitter. Bij de steekpartij in fruitverwerkingsbedrijf Driscoll's kwam maandagochtend rond 06.30 uur een 40-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur om het leven.

De dader vluchtte te voet. Via diverse Burgernetberichten werd opgeroepen uit te kijken naar de voortvluchtige, een Portugese man tussen de 30 en 40 jaar met kort haar, een bril en rond de 1.75 m lang. Hij droeg een rode jas, blauwe sportbroek en liep te voet richting Galder. Ook met een politiehelikopter werd naar de man gezocht. Later werd duidelijk dat het om een 36-jarige Portugese man zou gaan.

De overleden man is een 40-jarige Spaanse vrachtwagen chauffeur. De twee mannen waren op het terrein van het bedrijfspand aan het laden en lossen. Over de aanleiding van het steekincident is nog niets bekend. Het vermoeden bestaat dat ze ruzie hadden. Aan de zoektocht deden naast de politiehelikopter ook circa 20 politieagenten mee, evenals de Marechaussee en Belgische politie.

De omgeving is 's ochtends afgezet voor onderzoek. De man werd bij de Galderse Meren aangehouden na een tip volgend op de Burgernetberichten.