Gábor Babos staat komend seizoen weer bij NAC onder contract. foto Wijnand Nijs
Gábor Babos staat komend seizoen weer bij NAC onder contract. foto Wijnand Nijs

Selectie NAC op de schop, Babos stopt

NAC

BREDA - Met nog twee wedstrijden te gaan, veegt technisch directeur Graeme Rutjes van NAC de spreekwoordelijke bezem al door de selectie. De club maakte woensdag bekend na het seizoen afscheid te nemen van zeven selectiespelers. Dat betekent onder meer dat doelman Gabor Babos zijn carrière beëindigt.

De aflopende contracten van middenvelders Anouar Hadouir en Tim Gilissen worden niet verlengd, ook de contracten met Boldizsar Bodor en Gabor Babos krijgen geen vervolg. Daarnaast neemt NAC afscheid van Standard Luik-huurling Danny Verbeek.

NAC probeert doelman Babos wel voor de club te behouden. Hij wordt gezien als mogelijke nieuwe keeperstrainer. Daarvoor moet hij wel eerst een cursus volgen. NAc zoekt daarom eerst een andere opvolger voor huidige keeperstrainer Arno van Zwam, die de club na het seizoen verlaat.

Ook de talenten Peter Gommeren en Rick Stuy van den Herik moeten uitzien naar een andere club. "Gezien hun leeftijd is het belangrijk dat zij intensieve wedstrijdervaring op doen. Bij de A-selectie van NAC is het nagenoeg uitgesloten dat ze deze op korte termijn tegemoet kunnen zien," aldus Technisch Directeur Graeme Rutjes op we website van NAC.

Rutjes kijkt op welke manier Stipe Perica (Chelsea) en Rydell Poepon (ADO Den Haag) komend seizoen bij NAC kunnen blijven. Beide spelers worden gehuurd, al is NAC voor Perica geen huursom verschuldigd. Ook Jordy Buijs ziet Rutjes graag in Breda blijven. De speler zelf neemt na de wedstrijd tegen PSV op 3 mei een beslissing over zijn toekomst.