Afbeelding
Foto: Esmeralda

Bredaas FHM-buurmeisje Esmeralda weet haar grenzen

Algemeen

BREDA - Inmiddels zit ze bij de laatste vijftig 'buurmeisjes', de Bredase Esmeralda. De 23-jarige studente commerciƫle economie aan Avans stort zich vol in de wedstrijd van mannenblad FHM. Zonder daarbij over de grens te gaan.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, de 'buurmeisjeswedstrijd' van For Him Magazine (FHM). Mooie meiden kunnen zichzelf promoten via social media en moeten zelf stemmen ronselen om door te gaan naar de volgende ronde. Stapsgewijs komt daar na een aantal weken een toptien uit die beoordeeld wordt door een jury van het blad.

Girl next door
Esmeralda zit dus al bij de laatste vijftig. "Waarom ik denk dat ik ga winnen? Ze zijn op zoek naar de 'girl next door', daarbij gaat het om andere looks dan een topmodel, die aan allerlei eisen zoals lengte en maten moeten voldoen. Een FHM-meisje is een normaal meisje. Ik ben dus geen 1.80 meter, absoluut niet", zo lacht ze. "Daarom doe ik ook nooit mee aan modellenwedstrijden. Ik weet dat ik geen topmodel kan worden."

De Bredase, die via VMBO en MBO bij het Florijn is doorgestroomd naar het HBO, ziet de wedstrijd als een leuke hobby. "Uiteindelijk word ik opgeleid voor sales of marketing. Ik merk dat ik naar sales trek, maar de komende anderhalf jaar kan er nog veel gebeuren. Ik loop nu stage bij een uitzendbureau en ziet dat de banen voor starters niet voor het oprapen liggen. Wellicht dat ik hierna nog wel verder studeer."

Star Beach
Schoonheidswedstrijden als deze zijn haar niet onbekend. "Tijdens vakantie in Griekenland in 2011 werd ik op het strand gevraagd om mee te doen aan een bikinicompetitie, de Star Beach Contest. Die heb ik gewonnen. Nu wil ik deze wedstrijd ook wel winnen."

Esmeralda is zelf enthousiast. "Mijn vriend, vrienden en familie vinden het ook leuk en staan achter me. Ik snap ook wel dat sommige mensen negatief zijn, je staat toch in je bikini op een website, die mening respecteer ik."

'Boobies'
Daar ligt voor haar ook wel de grens. Op de site van de wedstrijd konden meisjes ook foto's insturen voor een 'hide-the-boobies-contest', waar ze op creatieve wijze hun borsten moesten verbergen. "Daar heb ik niet aan mee te doen. Ik hoef me nergens voor te schamen, maar ik hou niet van ordinair. Er zijn meisjes die daar best ver in gaan, maar voor mij ligt daar de grens en daar hou ik me aan."

Inmiddels is ze van plan de wedstrijd te winnen. "Voor de fotoshoot met de fotografen van FHM, en voor een ring. Al trekt dat laatste me veel minder."

Stemmen op Esmeralda kan via de site van FHM via Facebook of sms. Vrijdag wordt duidelijk of ze door is naar de volgende ronde.