Martijn Gulden, beter bekend als Bonk, is in de De Bruine Pij benoemd tot officieuze Nachtburgemeester. foto Wijnand Nijs
Martijn Gulden, beter bekend als Bonk, is in de De Bruine Pij benoemd tot officieuze Nachtburgemeester. foto Wijnand Nijs

Aanpakken, zegt de Nachtburgemeester

Algemeen

BLOG - Nachtburgemeester Martijn Bonk heeft zijn inwerkperiode achter de rug. Tijd voor een eerste verantwoording. Hij doet dat blogsgewijs via BredaVandaag.nl. Aflevering 1. Bierprijzen, burgemeestersoverleg en met z’n allen naar Koningsdag.

Inmiddels zijn de rookwolken na de verkiezing van De Nachtburgemeester van Breda opgetrokken. Na vele interviews aan schoolkranten, blogs, magazines en kranten is het tijd om de mouwen op te stropen.

Niet lullen maar poetsen zeggen ze toch boven de riolen!?? Nu ben ik de beroerdste niet, ik ben er zo een die eergisteren al wilde beginnen. Rijst wel eerst de vraag: Is er eigenlijk wel wat te doen voor een Nachtburgemeester hier in ons mooie Breda?

Op de reis website van ZOOVER werd Breda in 2012 nog vol lof beoordeeld als beste uitgaansstad van Nederland! Hiernaast viel ons nog een andere eer ten deel: Voetbal International deed eens een serieus onderzoek naar de hoogste bieromzet van de eredivisie. U voelt hem al aankomen: ja hoor, De Parel van het Zuiden spande de kroon! En dit ondanks het feit dat een avondje NAC vaak niet om aan gluren is, zoeken we daar ook ons heil in een paar lekkere pilskes. We gaan niet bij de pakken neerzitten, maar maken er het beste van.

Bovengenoemde wapenfeiten zijn niet onopgemerkt gebleven en galmen na tot ver buiten Breda. Radio 538 heeft inmiddels zelfs haar oog op ons laten vallen, en heeft een rigoureus besluit genomen: Voor het eerst wordt hun jaarlijks Koningsfeest niet in Amsterdam gehouden, maar in Breda. De 40.000 kaarten waren meteen uitverkocht. Het klopt allemaal: Als we gaan, dan gaan we met z'n allen!

Naast alle mooie ontwikkelingen, is er nog genoeg te wensen en is niet alles hosanna. Binnenkort heb ik tapoverleg met onze (dag) burgemeester en mag ik mijn ongezouten mening geven over het uitgaan en de horeca in Breda. Jullie ook ideeën over sluitingstijden, leeftijdsgrenzen, bierprijzen, vensteruren en allerlei randzaken over het uitgaan in Breda?

Op de Facebook-pagina van de Nachtburgemeester van Breda kun je je ideeën, voorstellen en meningen deponeren. Niet lullen maar posten!

Martijn Bonk
Nachtburgemeester van Breda